Поранешниот Ф1 шампион го вози Римац во Невера: ,,За малку ќе си ги извалкав гаќите"

Објавено на 14.08.2022 во Електричен погонПоранешниот Ф1 шампион го вози Римац во Невера: ,,За малку ќе си ги извалкав гаќите"

„Не, не, не! О, Исусе Христе, ќе те убијам“, со смеење му рече Мате Римац на поранешниот тркачки ас, Нико Розберг.

Сите веќе знаат дека првиот масовно произведен Rimac Nevera отиде во рацете на поранешниот шампион во Ф1, Ница Розберг. Познато е и дека Розберг Со својот нов автомобил ќе вози низ улиците на Монако (а можеби и пошироко).

Но сега на својот Јутјуб канал објави како било неговото прво возење во Невера. Во друштво на Мата Римец и тоа, по хрватските патишта.

Дека тоа нема да биде обично возење е јасно веќе во првите минути од видеото, кога Розберг ги соблекувала ракавиците и се восхитува на внарешноста на автомобилот кога ќе влезе во автомобилот.  Кога наиде на куп хартии го праша Римац што е тоа.

Осигурување, изјави Римац, на што Розберг искоментира дека секогаш е добро да се има.

Првиот сериозен тест Розберг го имаше при напуштањето на самата фабрика, каде што требаше да го вози својот нов автомобил низ прилично тесен простор меѓу другите паркирани автомобили.
Да немаше споредни камери, немаше да успее, призна Розберг.

И потоа тргнаа од патот. И додека Римац беше прилично внимателен и му објасни на Розберг одредени карактеристики на болидот и го предупреди да чека со акробации додека не се навикне на автомобилот, Розберг како мало дете само сакаше да ужива во болидот.

Како изгледало возењето, можеби најдобро говори тоа што во еден момент Римац го молел Розберг да не лебди по хрватските автопати, а во друг, со раката на очите и насмевка од уво до уво, рекол дека ќе го убие за тоа што му го прави.

Самиот Римац на Фејсбук призна дека за малку ги ,,извалкал панталоните" .

Автор: Aleksandar Stankov