Бета верзијата на One UI 5 е официјално објавена

Објавено на 18.08.2022 во AndroidБета верзијата на One UI 5 е официјално објавена

Samsung официјално ја пушти бета верзијата на One UI 5, што е првата модификација на Android 13.

Софтверот е лимитиран само за корисници во Германија, Јужна Кореја и САД и ќе може да го преземете Samsung One UI, само ако имате телефон од Galaxy S22 серијата.

One UI 5 (public beta) овозможува персонализација на вашиот почетен екран, како никогаш досега, со повеќе бои за вашите иконки и брзото избирачко мени.

Со Android 12, Google додаде 5 нови бои за избор, додека со Android 13, Google додаде 16 нови бои за персонализација на вашиот почетен екран.