Sony најави поскапување на PlayStation 5

Објавено на 26.08.2022 во ИгриSony најави поскапување на PlayStation 5

Sony имаше проблем со недостаток на чипови и затоа многу фанови на PlayStation, остана без најновата конзола од 5-та серија. Сега веќе кога апсолутно се поскапува на глобална сцена, јапонската компанија најавува поскпаување на конзолите.

Сега PlayStation 5 ќе биде подостапен за сите корисници во светот, затоа што ситуацијата со чиповите се стабилизира. Поскапувањето ќе биде од 6 до 10%.