Samsung Galaxy S23 се очекува да излезе пред MWC 2023

Објавено на 17.09.2022 во AndroidSamsung Galaxy S23 се очекува да излезе пред MWC 2023

Samsung Galaxy S23 серијата веќе протече и во слики и со спецификации. Galaxy S23 Ultra се очекува да биде опремен со Snapdragon 8 Gen 2 процесор. Овој процесор се очекува да биде претставен сега во ноември. Ultra моделот се очекува да биде со главна камера од 200MP. 

Samsung секогаш ги лансира новите модели непосредно пред Mobile World Congress, кој што започнува на крајот на февруари. MWC 2023 настанот овој пат е резервиран за 27 февруари, 2023 година и ќе трае до 2 март, 2023 година. Galaxy S23 серијата се очекува да биде лансирана на 24 февруари.