Samsung Galaxy S23+ се очекува да пристигне со батерија од 4,500mAh

Објавено на 18.09.2022 во AndroidSamsung Galaxy S23+ се очекува да пристигне со батерија од 4,500mAh

Samsung Galaxy S23+ се очекува да носи батерија со капацитет од 4,500 mAh. Оваа информација е извадена од сертификатот доделен на јужнокорејската компанија за телефон со кодно име SM-S916.

Батеријата е изработена од кинеската компанија Amperex Technology Limited (ATL), еден од најголемите производители на батерии во светот.

Автор: Aleksandar Stankov