На YouTube има се повеќе реклами и не се прескокнуваат

Објавено на 19.09.2022 во НовостиНа YouTube има се повеќе реклами и не се прескокнуваат

На YouTube има се повеќе реклами и тоа не може да се прескокнуваат повеќе, мора да се гледаат до крај. Рекламирањето е примарен начин на заработка за овој сервис и јасно е дека на него мора да се прикажуваат реклами, но сето тоа го уништува искуството при гледањето на видеа за корисниците.

Оние што не сакаат реклами на видеата, секогаш ја имаат можноста за претплата на YouTube, но повеќето сепак преферираат да ги прегледаат рекламите, отколку да му плаќаат на Google.