Samsung ќе лансира повеќенаменски безжичен полнач заедно со Galaxy S23

Објавено на 22.09.2022 во AndroidSamsung ќе лансира повеќенаменски безжичен полнач заедно со Galaxy S23

Во февруари 2023 година, од Samsung се очекува да ја лансира новата Galaxy S23 серија, а би можел и да лансира нов безжичен полнач. GalaxyClub порталот од Холандија објавил дека Samsung наводно работи на "Wireless Charger Hub", што значи дека ова нема да биде само обичен безжичен полнач, туку повеќенаменски полнач за истовремено полнење повеќе уреди.

Samsung работи и на нов полнач со кодно име EP-P9500, шти би требало да биде истиот уред за кој што се зборува од GalaxyClub порталот. За жал, се уште нема никакви информации за овој Wireless Charger Hub, а официјално нема никакви информации и од Samsung.