Samsung листа за надградба со Android 13 софтвер

Објавено на 26.09.2022 во AndroidSamsung листа за надградба со Android 13 софтвер

Google официјално го објави Android 13 во средината на август. Samsung се очекува да го вгради Android 13 со One UI 5.0 кориснички интерфејс во средината на октомври. Има и други предвидувања дека 13-та би можела да пристигне на крајот на 2022 година.

One UI 5 нема да има големи визуелни промени, но ќе има промени со нови опции, дополнителни безбедносни алатки, нови опции за модификација и алатки за пристап. One UI 5 beta е веќе достапен за Samsung Galaxy S22 и S21 од првата недела на август. Android 13 надградбата годинава ја добиваат Galaxy S22, Galaxy S21, Galaxy Z Fold 4, Fold 3, Galaxy Z Flip 4, Flip 3, Galaxy A53, и други. 

Автор: Aleksandar Stankov