Apple го спрема издржливиот iPhone 15 Ultra за следната година

Објавено на 27.09.2022 во iOsApple го спрема издржливиот iPhone 15 Ultra за следната година

Apple за следната година го спрема најмоќниот телефон со додавката - Ultra. Станува збор за модел што треба да пристигне точно за една година. Аналитичарот Марк Гурман од Bloomberg тврди дека следната генерација на iPhone ќе има поголеми проблеми во споредба со последните неколку модели на нивните телефони.

Една од тие промени се однесува и на приклучокот за полнење. iPhone 15 ќе добие USB-C приклучок и сите iPhone 15 модели ќе имаат поддршка за Dynamic Island. Ultra моделот се прогнозира дека ќе биде поздржлив, за авантуристи, и ќе биде замена за Pro Max.