Samsung Galaxy Tab S8 FE излегува со Android 13 и подобрен процесор

Објавено на 28.09.2022 во AndroidSamsung Galaxy Tab S8 FE излегува со Android 13 и подобрен процесор

Samsung моментално работи на нов Fan Edition уред од Galaxy Tab S8 серијата, познат како Tab S8 FE. Android 13 софтверот е на маса овде, со средна класа на процесор - 8-јадрениот MediaTek MT8791V процесор. Овој процесор е побрз во споредба со Qualcomm Snapdragon 750, кој беше вграден во Tab S7 FE.

Новиот модел ќе се нареквуа Galaxy Tab S8 FE или Tab S8 Lite. SM-X506B моделот очигледно ќе биде со 5G брзини. Работната меморија ќе биде 4GB (RAM). Се уште останува непознато кога ќе излезе официјално.