Багот кај iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ги рестартира телефоните кога се полнат

Објавено на 29.09.2022 во iOsБагот кај iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ги рестартира телефоните кога се полнат

Како што растат коментарите за багот кај iPhone 14 серијата, така стагнира и продажбата на новите предводници на Apple. iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max имаат конкретен проблем кога се полнат, поради багот сами се рестартираат. 

Претходно пишувавме дека има проблем и со трошењето на батеријата. Проблемот со рестартирањето на телефоните додека се полнат го има кога го полните телефонот со Lightning cable и со MagSafe безжичниот полнач. Проблемот го има кај сите iOS 16 верзии. Apple се уште нема конкретно решение за ова, само што има привремен одговор од Apple Support со инструкции да се обидете да го решите проблемот:

    Fully restoring from backup with DFU (Device Firmware Update)
    Fully restoring from backup with Recovery Mode
    Disabling optimized charging
    Uninstalling the Eufy app