Популарната QWERTY апликација SwiftKey без поддршка од iOS

Објавено на 03.10.2022 во iOsПопуларната QWERTY апликација SwiftKey без поддршка од iOS

Во 2016 година, Microsoft ја купи виртуелната QWERTY апликација SwiftKey за 250 милиони долари. SwiftKey за iOS се исклучува од овој месец октомври. SwiftKey официјално објави дека од 5 октомври престанува поддршката од iOS за апликацијата. На Android продолжува и понатаму.

Крис Волф, директорот на продукт менаџментот во SwiftKey, изјави: „На 5 октомври, поддршката за SwiftKey iOS завршува и ќе биде отстранета од Apple App Store. Microsoft продолжува со поддршка за SwiftKey Android, како основна технологија што ја напојува тастатурата на допир на Windows. Оние што веќе го имаат SwiftKey на iOS, ќе продолжи да функционира се додека сами не го деинсталирате“.