Секој 9-ти од вкупно 10 американски тинејџери, имаат свој iPhone

Објавено на 13.10.2022 во iOsСекој 9-ти од вкупно 10 американски тинејџери, имаат свој iPhone

Има причини зошто секој поседува iPhone, уредите на Apple се уште се едни од најдобрите на пазарот на смартфони во САД. Интересен факт е што iPhone доминира кај младите луѓе. Според најновот истражување, 87% од тинејџерите во Америка, имаат свој iPhone. 

Информацијата е објавена од MacRumors, 88% од тинејџерите очекуваат iPhone да биде нивниот следен смартфон. Ова значи дека Apple ужива голема лојалност кај клиентите, што ретко која компанија го поседува. Сето тоа подразбира дека Apple продуктите и услугите на компанијата се поврзани едни со други,.