Microsoft Surface Pro 9 пристигнува „весело“ со нови бои, чипови и 5G опции

Објавено на 13.10.2022 во НовостиMicrosoft Surface Pro 9 пристигнува „весело“ со нови бои, чипови и 5G опции

Новопретставениот Surface Pro 9 ги издигнува стандардите во споредба со конкуренцијата со новите бои и опции. Најновиот модел на лаптоп-таблет од високата класа на Microsoft доаѓа со непроменет дизајн во споредба со претходникот, 13-инчен PixelSense екран со минимални алуминиумски рамки.
 
Microsoft Surface Pro 9 доаѓа со четири различни бои, кои се навистина впечатливи, од кои најмногу бодат очи од „сафир“ и „форест“ нијансата, додека другите две бои се „платинум“ и „графит“.

Најважно е тоа што доаѓаат во 5G верзија и со Microsoft SQ3 процесор под хауба. Во соработка со Qualcomm, овој процесор ги следи SQ1 и SQ2, кои што беа во Surface Pro X уредите од 2019 и 2020 година, со што се овозможува „ултра-долготрајна“ батерија за Surface Pro 9.

Pro 9 5G моделите со Wi-Fi ќе бидат со Intel Evo 12 Gen процесор. Surface Pro 9 ќе биде со 19 часа батерија, додека Pro 9 без 5G ќе биде со 15.5 часа батерија. Доколку сакате да ги разгледате сите можни варијанти за преднарачка на Surface Pro 9, погледнете ги сите конфигурации одоздола:

     $999.99 - Wi-Fi/Platinum/12th Gen Intel Core i5/8GB RAM/128GB SSD
    $1,099.99 - Wi-Fi/Platinum, Sapphire, Forest, and Graphite/Intel Evo 12th Gen Core i5/8GB RAM/256GB SSD
    $1,299.99 - 5G/Platinum/Microsoft SQ3/8GB RAM/128GB SSD
    $1,399.99 - 5G/Platinum/Microsoft SQ3/8GB RAM/256GB SSD
    $1,399.99 - Wi-Fi/Platinum, Sapphire, Forest, and Graphite/Intel Evo 12th Gen Core i5/16GB RAM/256GB SSD
    $1,599.99 - 5G/Platinum/Microsoft SQ3/16GB RAM/256GB SSD
    $1,599.99 - Wi-Fi/Platinum, Sapphire, Forest, and Graphite/Intel Evo 12th Gen Core i7/16GB RAM/256GB SSD
    $1,899.99 - 5G/Platinum/Microsoft SQ3/16GB RAM/512GB SSD
    $1,899.99 - Wi-Fi/Platinum, Sapphire, Forest, and Graphite/Intel Evo 12th Gen Core i7/16GB RAM/512GB SSD
    $2,199.99 - Wi-Fi/Platinum/Intel Evo 12th Gen Core i7/16GB RAM/1TB SSD
    $2,599.99 - Wi-Fi/Platinum/Intel Evo 12th Gen Core i7/32GB RAM/1TB SSD