Apple работи на обнова на дизајнот на iMessage

Објавено на 17.10.2022 во iOsApple работи на обнова на дизајнот на iMessage

Има причина зошот Apple ги продава своите уреди. Поседува еден од најдобрите дигитални еко системи во светот. Ова е најмоќниот адут на Apple и најголемата тема за дискусија во технолошкиот свет. Еден од бесценетите производи на Apple е iMessage, апликацијата со услуга за инстант праќање на пораки.

iMessage се издигна покрај Apple за една деценија, но неговата цел остана речиси иста. Според ликстерот Majin Bu, Apple моментално работи на „целосно обновена“ верзија на iMessage. Информацијата прво била објавена на Twitter, а новиот дизајн подразбира „нов дом, чет соби, видео клипови и нови AR алатки за чатот“. 

Автор: Aleksandar Stankov