Motorola: Телефонот од иднината со еден допир му расте екранот

Објавено на 21.10.2022 во Преклопни уредиMotorola: Телефонот од иднината со еден допир му расте екранот

Технологијата со флексибилни екрани се уште се развива. Motorola верува дека иднината не им припаѓа на преклопните смартфоните што се виткаат, туку на оние што се собираат во ролна.

На неодамнешната конференција Lenovo Tech World беше прикажан концепт од уред што се собира во ролна, со само едно притискање на копче. Се разбира, се уште нема информации кога овој телефон би почнал да се произведува и дали тестирањето поминало успешно. Може да погледнете како функционира на видеото одозгора.