Автомобилите од иднината пристигнуваат на улиците во Лос Анџелес

Објавено на 21.10.2022 во Електричен погонАвтомобилите од иднината пристигнуваат на улиците во Лос Анџелес

Автономните автомобили на Waymo пристигнуваат на улиците во Лос Анџелес. Waymo веќе влезе во Сан Франциско и Феникс, но овој град има комплексни патишта и мноогу сообраќај. 

Waymo тврди дека е спремен за овој предизвик, затоа што нивните автомобили со симулација веќе поминале во различни сообраќајни услови.

Автор: Aleksandar Stankov