iPhone SE 4 протече со нови рендери за 2023 година

Објавено на 23.10.2022 во iOsiPhone SE 4 протече со нови рендери за 2023 година

Претходниот месец излезе новиот iPhone 14, но време е сега за уредите од средната класа, кои што е се поевтини за корисниците. Се разбира, тука не можеме да очекуваме дизајн, а овие нови рендери што излегоа во јавноста се за iPhone SE 4, резервиран за 2023 година.

iPhone SE (2023) ќе изгледа исто како 6.1-инчениот XR, Apple Face ID ќе го има, исто како Dynamic Island двојната дупка за селфи камера. iPhone SE 4 ќе има 12MP резолуција на камерата со еден сензор позади. Под хауба ќе има Apple A15 Bionic процесор, 5G поддршка. Неговата цена би требало да биде околу 500 долари.

Автор: Aleksandar Stankov