Јапонците ќе прават машина за перење на луѓе

Објавено на 30.10.2022 во СмартЈапонците ќе прават машина за перење на луѓе

Јапонија е позната како земја со генијални иновации, кои што не се секогаш комплетно јасни за остатокот на светот. Проектот Usoyaro е со цел да овозможи место за одмор на секој човек после работа, да се опушти, да се бања и да ужива во омилените серии.

Иновативната машина содржи и сензори за мерење на реакцијата од телото, со цел да ја одбере оптималната програма за перење на секој корисник. Ако сакате да погледнете како точно изгледа, погледнете го видеото одозгора.