Паника во Foxconn, работниците бегаат преку ограда од работа

Објавено на 02.11.2022 во НовостиПаника во Foxconn, работниците бегаат преку ограда од работа

Животот во повеќето држави се нормализира во однос на пандемијата, но во Кина не се промени премногу кога станува збор за пандемијата. Изолации, карантин и заклучување се уште се во сила и понатаму за спречување на проширување на заразата. 

Изгледа дека на Кинезите им е доста од таквиот начин на живот. Откако Foxconn воведе рестрикции и ги заклучи работниците на работното место. Поради очај, луѓето почнале да бегаат како од затвор, а на социјалните мрежи кружат видеа како работниците ја прескокнуваат оградата.