iPhone 15 Ultra со поголеми дизајнерски промени следната година

Објавено на 03.11.2022 во iOsiPhone 15 Ultra со поголеми дизајнерски промени следната година

Лансирањето на iPhone 14 е веќе зад нас, а сега му доаѓа редот на iPhone 15. iPhone 14 Pro и Pro Max се опремени со A16 Bionic процесор. Марк Гурман верува дека следната година ќе има поголеми промени. Apple најверојатно ќе ја има додавката Ultra на најдобриот модел, наместо Pro Max.

Премиум телефоните следната година ќе бидат со перископски леќи со можност за зумирање, а возможно е iPhone 15 Ultra да добие и перископски леќи. Ликстерот LeaksApplePro претходно кажа дека Ultra ќе понуди и 8K видео снимање. iPhone 15 Ultra и iPhone 15 Pro ќе бидат со A17 процесор, базиран на 3нм процес на производство од TSMC.