Sony 2023 Xperia линијата излегува и на глобалниот пазар

Објавено на 06.11.2022 во AndroidSony 2023 Xperia линијата излегува и на глобалниот пазар

Sony тивко работи на нови модели, од кого се очекува да лансира пет нови модели: 

    Xperia PRO-II
    Xperia 10 V
    Xperia Ace IV
    Xperia 1 V
    Xperia 5 V

Јапонската веб страница SumahoDigest (via NotebookCheck) најчесто пишува за продуктите на Sony, која овој пат напиша дека ќе бидат лансирани нови модели во 2023 година, наведени одозгора. Xperia PRO-II, Xperia 1 V, и Xperia 5 V, ќе бидат опремени со Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 процесор, Ace IV ќе биде со Snapdragon 4 Gen 1 процесор и Xperia 10 V, ќе биде со Snapdragon 6 Gen 1 процесор. 

Одредени верзии на моделот Ace ќе ги има и на глобалниот пазар. Xperia 1 V, 5 V, и 10 V ќе се држат до тековната шема на лансирање, што значи дека ќе се очекуваат во првата недела од мај (1 V и 10 V) и 5 V во септември. 

Автор: Aleksandar Stankov