Samsung наводно спрема помоќна верзија на Snapdragon 8 Gen 2 за Galaxy S23

Објавено на 18.11.2022 во AndroidSamsung наводно спрема помоќна верзија на Snapdragon 8 Gen 2 за Galaxy S23

Galaxy S23 се очекува да излезе во февруари, 2023 година. Ice Universe објави дека Samsung ќе има ексклузивна верзија со Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, кој ќе го објави во 2023. Ликстерот објавил и Geekbench 5 листинг со увид во Samsung SM-S918B уредот, кој се очекува да биде моделот со S Pen - S23 Ultra. 

Регуларниот Snapdragon 8 Gen 2 чипсет има перформанси од 3.2GHz со Cortex-X3 јадро, додека ексклузивната верзија на Samsung ќе биде подесена на 3.32GHz. Не е преголема разлика, но ќе биде помоќна верзија на Snapdragon 8 Gen 2 процесорот.