Samsung во финална фаза со One UI 5.1 за Galaxy S23 серијата

Објавено на 18.11.2022 во AndroidSamsung во финална фаза со One UI 5.1 за Galaxy S23 серијата

Според SamMobile, Samsung го завршува One UI 5.1 интерфејсот за Samsung Galaxy S23 предводничката серија, која ќе биде откриена следната година. Samsung Netherland минатиот месец објави фуснота со One UI 5.1. 

На забелешката тврдеше дека оваа алатка ќе им овозможи на корисниците да го персонализираат својот lock screen со различни видови на wallpaper, clock style, и notification pop-ups, благодарение на One UI 5.1.