Шефот на App Store го избриша профилот на Twitter

Објавено на 23.11.2022 во iOsШефот на App Store го избриша профилот на Twitter

Угледните новинари тврдат дека популарната мрежа наскоро ќе биде исфрлена од продавницата за апликации. Шефот на App Store во Apple, Фил Шилер, го деактивираше својот профил на Twitter, од непознати причини. 

Шилер имал 265,8 илјади следбеници на Twitter, со верификуван профил, пред промена на политиката на Twitter за претплатата. Не постои официјално известување зошто Шилер го згаснал својот профил, но Twitter доживеал многу промени во неделите откако Илон Маск преземал контрола над таа социјална мрежа, што можеби и ја поттикнало таа одлука.  

Автор: Aleksandar Stankov