OnePlus ја задржува надградбата на софтверот за подолг период

Објавено на 02.12.2022 во AndroidOnePlus ја задржува надградбата на софтверот за подолг период

Претходните години корисниците ги менуваа телефоните на речиси две години, но сега ситуацијата е поинаква. Корисниците веќе немаат потреба од толкава промена на телефоните, затоа што уредот купен пред две години и понатаму ги задоволува потребите на денешните корисници.

Батеријата побрзо се троши, брзината се намалува, а камерата малку ги замаглува сликите. Но, за корисниците тоа не е проблем. Samsung топ моделите имаат четири години надградба на оперативниот систем и 5 години со безбедносни надградби. OnePlus сега исто така почнува како Samsung, затоа што најави дека од 2023 година, одредени модели ќе добијат можност за надградба на оперативниот систем во следните четири години, со 5 години безбедносни надградби.