Apple губи по милијарда долари неделно поради проблемот со Foxconn

Објавено на 17.12.2022 во iOsApple губи по милијарда долари неделно поради проблемот со Foxconn

Револтот во Кина го чини Apple по една милијарда долари неделно, затоа што не го произведува iPhone во доволни количини и побарувачката не е задоволена. Наводно, строгите мерки на државата и штети на технолошката индустрија.

Вработените во Foxconn бегаат, а нивните претпоставени не ги исполнуваат нивните барања. Новото решение за справување со кризата е Foxconn да го дивезифицира производството и да го премести од Кина во Индија.