Google планови за следните 3 години: Pixel 9, Pixel 10, и Pixel Fold

Објавено на 26.12.2022 во Преклопни уредиGoogle планови за следните 3 години: Pixel 9, Pixel 10, и Pixel Fold

Освен новите смартфони, Google спрема и нешто ново - првиот преклопен смартфон. Немаме многу информации за Pixel Fold, само знаеме дека ќе чини 1800 долари. Евтинот модел Pixel 7a се очекува на претстојната конференција Google I/O и неговата цена ќе изнесува 449 долари.

Pixel 8 и 8 Pro ја имаат новата генерација на Google Tensor чипсетот, а според извештајот, моделот 8 би требало да биде помал и да има помал екран, кој би требало да се појави на пазарот во 2023 година. Во 2024 година Google ќе се откаже од најевтиниот телефон Pixel 8a. Другата година би требало да ги претстави Pixel 9 и Pixel 9 Pro, со 6,3 и 6,7 инчен екран. Планови за преклопниот Pixel Fold има, но тие зависат од успехот на првиот модел. Google има неколку планови за 2025 година, а тоа е годината кога излегува Pixel 10,  и Pixel Fold.