Новата опција ќе го поедностави користењето на легендарната програма во Windows

Објавено на 27.12.2022 во WindowsНовата опција ќе го поедностави користењето на легендарната програма во Windows

Microsoft спрема голем новитет за својот Notepad. Популарната алатка сега добива нова скриншот опција, која што е веројатно снимена на компјутерот на некој од вработените во Microsoft, каде што пишува не разговарајте за оваа опција и не правете скриншотови.

Тоа открива дека Windows 11 корисниците на Notepad ќе може да користат табови, односно картички. Табовите ќе се отвараат на врвот на отворениот прозорец на Notepad и не треба да се сомневате дека оваа опција значително ќе го олесни користењето на оние што се служат со Notepad и отвараат повеќе прозорци одеднаш, затоа што отварањето на повеќе картички, наместо прозорци, е поедноставно и попрегледно.

Автор: Aleksandar Stankov