iPhone 14 Plus продажбата ќе ја намали цената на iPhone 15 Plus

Објавено на 31.12.2022 во iOsiPhone 14 Plus продажбата ќе ја намали цената на iPhone 15 Plus

iPhone 14 и iPhone 14 Plus, не се продаваат како што се очекуваше Apple. Наводно компанијата е приморана да ги насочи своите ресурси кон зголемено производство на iPhone 14 Pro и Pro Max. 

Сега Apple наводно се фокусира кон подобрена продажба на iPhone 15. Apple за новите модели ќе се фокусира кон најновиот чипсет за смартфони со нов преден дизајн, 48MP предна камера за iPhone Pro моделите.  iPhone 15 и 15 Plus ќе имаат повисока фреквенција на екранот и ќе се зголеми разликата во цената меѓу Plus верзијата со почетна цена од $899, до Pro, кој што почнува моментално од $999. 

iPhone 15 можеби ќе има заоблени рабови во дизајнот, USB влез, а iPhone 15 Pro и Ultra би можеле да добијат нов Sony сензор.