MacBook Pro (14) и MacBook Pro (16) излегоа со Apple M2 Pro и M2 Max

Објавено на 17.01.2023 во iOsMacBook Pro (14) и MacBook Pro (16) излегоа со Apple M2 Pro и M2 Max

Apple денеска ги најави MacBook Pro со 14-инчи и 16-инчи, со најновите M2 Pro и M2 Max процесори, како и новиот Mac mini со M2 процесор. Apple MacBook Pro Новите процесори се наследниците на M2 од минатата година.

Новите MacBook лаптопи имаат хардверски промени, но немаат и нов дизајн. Apple се уште не го открива новиот AR/MR уред, кој најверојатно ќе излезе во текот на 2023 година. Apple ќе го одржи следниот софтверски настан WWDC 23 на почетокот на јуни.