Samsung „тивко“ ја демонстрираше иднината со преклопните телефони

Објавено на 21.01.2023 во Преклопни уредиSamsung „тивко“ ја демонстрираше иднината со преклопните телефони

Samsung пред неколку години го претстави својот прв флексибилен телефон што може да се преклопи само на едната страна. Samsung така сфати дека со преклопувањето кон внатре и надвор, можел да додаде нова димензија во користењето на смартфоните.

Затоа го развиле новиот "Foldable In & Foldable Out" екран. Се уште е во фаза на развој, но претставен е новиот прототип на CES 2023, во Лас Вегас. Со новите механизми се овозможува преклопување на екранот за 360 степени. Новиот екран е развиен од подржуницата на Samsung за производство на екрани, Samsung Display