Apple спрема нешто тотално ново за смарт дом

Објавено на 24.01.2023 во iOsApple спрема нешто тотално ново за смарт дом

AR/VR уредите сега се во центарот на вниманието, како мистерија што треба да биде откриена оваа година од Apple за неколку месеци. Во 2023 година компанијата ќе стави акцент за управување со смарт домови.

Една од опциите што веќе ја има на iPad, што допрва ќе ја добие и новиот уред е поддршка за FaceTime. Така ќе може новиот уред да се користи за комуникација, а смарт екранот ќе може со магнет да се монтира и на ѕид. Неговите димензии се уште се непознати, но ќе бидат малку поголеми од еден iPad.

Освен VR/AR очила и смарт уреди, плановите на Apple вклучуваат и влез на нов пазар. Најамбициозниот план на компанијата е да претстават сопствен модел на електричен автомобил.