Доверлив Apple документ открива информации за iPhone 15 Ultra

Објавено на 30.01.2023 во iOsДоверлив Apple документ открива информации за iPhone 15 Ultra

Стандардните и премиум iPhone 15 моделите ќе бидат различни од аспект на спецификациите. Откриено е дека само iPhone 15 Pro и Ultra ќе бидат со поддршка за новиот WiFi 6E стандард.

Само Samsung Galaxy S22 Ultra, S22 Plus и iPhone 14 Pro Max, имаат компатибилност со WiFi 6. WiFi 6E е стандард за безжично поврзување со WiFi 6, со опсег од 6GHz, овозможувајќи да се поврзаат повеќе уреди на Wi-Fi мрежа, без да има проблеми. Во превод, овој стандард има побрз, побезбеден пристап и ниска латентност.