Првата слика со Sony Xperia 1 V, демонстрира променет модул за камерата

Објавено на 05.02.2023 во НовостиПрвата слика со Sony Xperia 1 V, демонстрира променет модул за камерата

Објавена е слика на интернет за претстојниот Sony Xperia 1 V, демонстрирајќи ги промените со модулот за сензорите одк маерата. Претходниот модел Xperia I IV се карактеризира со вертикална поставеност на сензорите за камерата, со 12MP главен сензор, 12MP ултра-широк сензор и 12MP телефото сензор.

Камерата на новиот иден модел располага и со ToF (Time of Flight) сензор за формирање на длабочина на сликата и RGB IR сензор за оптимално подесување на белиот баланс. ZACKBUKS ликстерот ја објави сликата со Xperia 1 V на неговиот Weibo профил Sony би требало да го открие овој нов модел на телефон во MWC Barcelona 2023.