Oppo како Samsung со долгогодишна софтверска поддршка за Find N2 Flip

Објавено на 17.02.2023 во Преклопни уредиOppo како Samsung со долгогодишна софтверска поддршка за Find N2 Flip

Oppo објави дека овозможува 4 години главна софтверска поддршка за Find N2 Flip со Android оперативен систем. 5 години ќе има безбедносни надградби. Поддршката на Samsung за Galaxy Z Flip 4 е исто таква и Google за Pixel линијата.

Ова е одлична вест за купувачите на Find N2 Flip, кои што ќе продолжат да добиваат главни надградби во период од 4 години. Oppo се вклопува во софтверот исто како и веќе докажаниот бренд Samsung.

Автор: Aleksandar Stankov