Qualcomm би можел да го открие Snapdragon 8 Gen 3 порано, кој доаѓа со Galaxy S24

Објавено на 21.02.2023 во AndroidQualcomm би можел да го открие Snapdragon 8 Gen 3 порано, кој доаѓа со Galaxy S24

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 процесорот е моментално најдобар на пазарот. Следниот најмоќен чипсет ќе биде Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Weibo ликстерот ITHome, тврди дека Qualcomm би можел да го претстави следниот чипсет за предводници во октомври, 2023 година. 

Qualcomm традиционално го одржува својот Snapdragon Summit на Хаваите на почетокот на секој декември. Меѓутоа, овој пат ќе биде порано, поради одредени деловни причини. Се разбира, по таа основа веруваме дека следната Galaxy S24 серија ќе биде претставена во 2024 година со најновиот чипсет на QUALCOMM