iPhone 15 Pro пристигнува со USB-C влез, титаниумски дизајн и заоблени рабови

Објавено на 26.02.2023 во iOsiPhone 15 Pro пристигнува со USB-C влез, титаниумски дизајн и заоблени рабови

Првите рендери со iPhone 15 Pro постојано излегуваат, како и неговите спецификации. Ликстерот Unknownz21 (@URedditor), објавил слики на Reddit од долната страна на iPhone 15 Pro

Како што веќе беше кажано, Lightning влезот е веќе „пензиониран“ во замена за USB-C влезот. E75 Lightning Controller ќе биде заменет со E85 Port Controller. Продолжувајќи понатаму, телефонот ќе добие и заоблени рабови од задната страна. iPhone 15 Pro ќе биде дизајниран и со титаниумско тело, со матиран финиш.