iPhone многу полесно ќе се поврзува со Windows 11

Објавено на 02.03.2023 во iOsiPhone многу полесно ќе се поврзува со Windows 11

Microsoft најави дека воведува промени со цел нивниот оперативен систем Windows 11 да комуницира со iPhone уреди и да ги прикажува известувањата, да испраќа пораки и да упатува и прима повици. Microsoft ја нарекува новата опција Phone Link за iOS, а ќе ги поврзува iPhone и Windows 11 преку Bluetooth.

Со поврзувањето на iPhone и Windows, се овозможува основна поддршка за повици, пораки и известувања за апликацијата. Новиот софтвер на Microsoft на почетокот ќе биде понуден во ограничено јавно тестирање и нема да им дозволи на корисниците да учествуваат во групни четови или испраќање на мултимедиумски пораки со фотографии или видеа.