Nintendo Switch 2 и Switch 2 Pro се очекуваат во 2024 година

Објавено на 03.03.2023 во ИгриNintendo Switch 2 и Switch 2 Pro се очекуваат во 2024 година

Пред 6 години за прв пат почна да се продава конзолата за играње Nintendo Switch. Компанијата тогаш ја претстави надградената верзија и Lite моделот, а за разлика од претходникот Wii U, Switch постигна голем продажен успех и продадени се над 122 милиони примероци. Станува збор за третата најпродавана конзола во историјата. 

Иако побарувачката за неа и понатаму е голема. екипата во Nintendo мора да размислува за наследник. Се очекуваат два нови модела Switch 2 или Switch 2 Pro, а ќе се појават следната година, т.е. на крајот на следната година. Се уште немаме официјални информации за новиот модел.