Apple најави екстравагантен жолт iPhone 14 и iPhone 14 Plus

Објавено на 08.03.2023 во iOsApple најави екстравагантен жолт iPhone 14 и iPhone 14 Plus

Одамна ги нема деновите кога iPhone пристигна во две бои: бела и црна. Најновите членови во семејството на Apple се жолтите iPhone 14 и iPhone 14 Plus. Компанијата во Купертин најави еминентна најава на новата нијанса преку блог пост на неговата Apple NewsRoom веб страница.

Ова ќе биде навистина екстравагантна боја. Инаку, iPhone 14 и iPhone 14 Plus во моментот се достапни во црна, бела, црвена, сина, виолетова боја. Жолтите iPhone 14 и iPhone 14 Plus ќе бидат достапни во над 60 земји, достапни за преднарачка од 10 март, додека достапни ќе бидат од 14 март.