Samsung планира да лансира AR Galaxy Glasses, има нов патент

Објавено на 10.03.2023 во AndroidSamsung планира да лансира AR Galaxy Glasses, има нов патент

Samsung нема официјална најава, но изгледа дека планира да лансира исто така свои AR очила. Samsung поднел претходно патент за "Galaxy Glasses" и "Galaxy Ring." Затоа се очекува компанијата да лансира AR очила, контролирани преку смарт прстен.

На почетокот на 2023 година, Samsung најави дека работи на XR производи (extended reality = проширена реалност), во партнерство со Google, што значи дека новите Galaxy Glasses ќе бидат со Android оперативен систем. Лицето на Samsung MX Business, ТМ Роу, стави акцент на тоа дека за лансирањето на XR продуктот „нема да чекаме многу“.