Првите Apple компјутери излегуваат на аукција на крајот на март

Објавено на 11.03.2023 во iOsПрвите Apple компјутери излегуваат на аукција на крајот на март

Се продава колекцијата на Apple од времето на Стив Џобс, која го вклучува Apple II Plus од 1979 до 1982 година, комплет со монитор и конзоли за игри и оригинален Macintosh од 1984 година. „Сите тие делови се предци на сегашните iPhone, iPad и iMac. Многу е кул да се набљудува еволуцијата“, вели Розенблум. 

Цела колекција на Apple компјутери ќе биде понудена на аукција во март, Калифорнија. На продажбата ќе има уреди со старост и до речиси половина век. Со овие производи ќе биде претставен и развојот на највлијателните светски компании.

Аукцијата на 30 март била поттикната откако оригиналниот iPhone од 2007 година, беше продаден за 63.000 долари, кој никогаш досега не бил изваден од кутијата.