iPhone 15 и iPhone 15 Plus нема да имаат ProMotion и Always-On Display

Објавено на 12.03.2023 во iOsiPhone 15 и iPhone 15 Plus нема да имаат ProMotion и Always-On Display

Една од главните точки кај iPhone 14 серијата беше имплементација на Always-On Display функција кај iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max. Воведувањето на Always-On Display од Apple, се базира на неговата ProMotion прилагодлива технологија од 1-120Hz стапка на освежување, присутна само кај премиум уредите на Apple.

Следните iPhone 15 и iPhone 15 Plus се очекува да ги нема следните алатки. iPhone 15 моделите без Pro додавка нема да имаат ниту Always-On Display, ниту ProMotion. Ова значи дека послабите и поевтини модели ќе бидат со панел од 60Hz или 90Hz.

Автор: Aleksandar Stankov