Најважниот проект на Тим Кук, Apple спрема уред за замена на iPhone

Објавено на 14.03.2023 во НовостиНајважниот проект на Тим Кук, Apple спрема уред за замена на iPhone

Со брзиот технолошки напредок, се очекува дека еден ден ќе се појави уред што ќе ги замени телефоните. Аналитичарите сметаат дека виртуелните очила за проширена и виртуелна реалност ќе го замени iPhone, и тоа е тезата што врти веќе неколку години.

Дизајнерите во компанијата сметаат дека AR/VR технологијата се уште не е усовршена доволно за да биде пуштена во продажба. Тим Кук наводно не сака да чека повеќе и на следната Apple WWDC конференција, треба да го претстави првиот VR/AR уред.