Потегот на Instagram најдобро зборува за ситуацијата на NFT пазарот

Објавено на 16.03.2023 во КриптоПотегот на Instagram најдобро зборува за ситуацијата на NFT пазарот

Пред цените на акциите и криптовалутите да почнат да паѓаат, во 2021 година се продолжило со руско-украинската војна и зголемувањето на инфлацијата, една од најпопуларните теми беше NFT, незаменливите токени. Луѓето даваа милиони долари за слики со мајмуни, виртуелни куќи, јахти и сличен дигитален имот.

NFT проектите значително беа намалени, а луѓето веќе не трошеа големи суми на пари за такви проекти. Meta најави дека на Instagram ќе може да се креираат и продаваат NFT и дека на Instagram и Facebook ќе може да се споделуваат NFT токени што корисниците ги поседуваат. Марк Цукерберг оваа година го откажува NFT проектот и решил за 2023 година компанијата да ја направи порентабилна.