Samsung Galaxy Watch 6 семејството со добри спецификации на батеријата

Објавено на 18.03.2023 во Смарт часовнициSamsung Galaxy Watch 6 семејството со добри спецификации на батеријата

Samsung ќе лансира Galaxy Watch 6 и Watch 6 Classic смартчасовници годинава, за кои веќе имаме и детали за батеријата. Има малко подобрување кај шестката во споредба со Galaxy Watch 5, но тоа е, кај смартчасовник немате многу простор што може да се искористи за значителни подобрувања.

Сепак, за напојување на малиот екран на смартчасовниците и не ви е потребно многу. Galaxy Watch 6 (40mm) се очекува да пристигне со батерија со капацитет од 300mAh, додека Galaxy Watch 6 (44mm) ќе биде со 425mAh, Galaxy Watch 6 Classic (42mm) ќе биде со 300mAh, а Galaxy Watch 6 Classic (46mm) со 425mAh. Доколку сакате да видите како одел напредокот со капацитет на батеријата уште од Galaxy Watch 4, погледнете на листата одоздола:

    Galaxy Watch 6 (40mm) - 300mAh;
    Galaxy Watch 6 (44mm) - 425mAh;
    Galaxy Watch 6 Classic (42mm) - 300mAh;
    Galaxy Watch 6 Classic (46mm) - 425mAh;
    Galaxy Watch 5 (40mm) - 284mAh;
    Galaxy Watch 5 (44mm) - 410mAh;
    Galaxy Watch 5 Pro (45mm) - 590mAh;
    Galaxy Watch 4 (40mm) - 247mAh;
    Galaxy Watch 4 (44mm) - 361mAh;
    Galaxy Watch 4 Classic (42mm) - 247mAh;
    Galaxy Watch 4 Classic (46mm) - 361mAh.