Apple патентира камера вградена во Apple Watch за Face ID

Објавено на 25.03.2023 во Смарт часовнициApple патентира камера вградена во Apple Watch за Face ID

Apple сака да вгради камера во Apple Watch. Ова е навистина интересна идеја, а се очекува да стане вистина затоа што Apple поднел барање за патентирање на новата камера во Watch, со наслов: „Носечки електронски уред со дигитална камера“. 

Позицијата на камерата во овој систем не потсетува на Wristcam. Камерата е вградена над watch face сензорот во Apple Watch.