Galaxy S24 ќе има екран со освежување од 144Hz

Објавено на 30.03.2023 во НовостиGalaxy S24 ќе има екран со освежување од 144Hz

Со години, дисплеите на екраните се освежуваа по 60 пати во секоја секунда, при што првиот уред со повеќе од 60Hz екран беше iPad Pro 2017. Неговиот ProMotion екран беше со 120Hz. Сега, екраните со 90Hz и 120Hz се претворија во стандардна технологија.

Според најновите шпекулации на Сем Ловер, Galaxy S24 серијата во 2024 година ќе биде со 144Hz стапка на освежување. Моментално, Samsung Galaxy S23 е со фреквенција од 120Hz.

Прочитајте повеќе: