Galaxy Z Flip 5 и Z Fold 5 со подобри перформанси од Galaxy S23

Објавено на 30.03.2023 во Преклопни уреди



Galaxy Z Flip 5 и Z Fold 5 со подобри перформанси од Galaxy S23

Замислете, протекоа податоци од бенчмарк тестови за најновите преклопни смартфони на Samsung, што уште не се официјално излезени. Се разбира, кујната на Samsung веќе го има рецептот за следните смартфони, кои што до летото во август најдоцна треба да бидат лансирани.

Galaxy Z Fold 5 и Galaxy Z Flip 5 ќе го имаат истиот ексклузивен Snapdragon 8 Gen 2 процесор специјално изработен за Samsung. Бенчмаркот открива дека Z Fold 5 ќе биде со 12GB RAM, а Z Flip 5 со 8GB. Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, е со фреквенција од 3.36GHz, наспроти 3.2GHz, која што ја има во класичната верзија на процесорот. 

Бенчмарк поените на Galaxy S23 серијата се следните со едно јадро:
    
Samsung Galaxy S23 1550
Samsung Galaxy S23+ 1542
Samsung Galaxy S23 Ultra 1583    

Со повеќе јадра:
    
Samsung Galaxy S23 5002
Samsung Galaxy S23+ 5062
Samsung Galaxy S23 Ultra 4937

Резултатите за S23 серијата има 1560 поени од резултатите со едно јадро, и 5000 со мулти-јадрено функционирање. Galaxy Z Fold 5 има 2030 поени и 5213 поени соодветно, додека Galaxy Z Flip 5 има 2014 и 5022 поени, соодветно.